השקה של ערב מרענן - אוכל רחוב של השף ברק כהן המכונה פּרוֹנקוֹ וגם פיתה מעורבים ובירה
22.07.25 / 16:26
אחרי שנתיים של להיטי השניצל חלה ואסאדו מפורק שהפכו לאגדה מקומית – ב"פרוֹנקוֹ" משיקים גם ליין ערב חדש ומרענן – כזה שלא נראה באשדוד עד עכשיו: "פיתה מעורבים ובירה" (פיתה זהבה, פיתה אדמונית, פיתה פיונה, ופיתה צמחונית).
ולמה שווה לעקוב אחרי השף פרוֹנקוֹ בטיקטוק?
בלב אזור התעשייה של אשדוד, במקום שבו לא הייתם מצפים למצוא חוויית אוכל עדכנית ומדויקת, נמצא אחד הסודות השמורים (ולא להרבה זמן) – "פרוֹנקוֹ": בית לאוהבי אוכל רחוב וחדשנות קולינרית, בפיתה, בגט ובחלה, שיוצרים תור ארוך ומושכים לאשדוד מעריצים מרחבי הארץ.
עתה, אחרי שנתיים של פעילות מוצלחת, עם תפריט הצהריים האהוב והחלת שניצל בימי שישי, ב"פרוֹנקוֹ" משיקים ליין ערב חדש ומרענן – כזה שלא נראה באשדוד עד עכשיו.
ליין ערב חדש: "פיתה מעורבים ובירה"
הקונספט החדש נולד מתוך רצון לשחזר את תרבות הרחוב של תל אביב – אבל כאן, בלב אשדוד.
בין השעות 18:00–22:00 תוכלו לשבת עם חברים, לאכול פיתה מעורבים מלאה כל טוב, ולצידה ליהנות מבירה קרה, אווירה צעירה ואוכל מצוין.
בתפריט ארבע פיתות ייחודיות עם שמות מקוריים וטעמים מובחנים:
- פיתה זהבה – שווארמה הודו נקבה, פרגית ושומן ליה, עם תיבול עשיר ובצל קצוצים, מוגשת עם עמבה, בצל וגרגרי חומוס.
- פיתה אדמונית – שווארמה הודו נקבה, פרגית, כבד עוף, יחד עם פלפל שושקה, אריסה ובצל מטוגן.
- פיתה פיונה – קבב, מרגז, כבד עוף קצוצים עם עשבי תיבול, פסטו כוסברה, רוקט, סומק ובצל מטוגן.
- פיתה צמחונית – חציל, פטריות יער, רוקט, בצל מטוגן, טחינה ופסטו כוסברה.
לצד המנות של הערב מוגש סלט עגבניות מרענן, ממרח חציל ומעל סיגר תפוח אדמה.
בערב אין כרוב אדום ושאר הסלטים – הפס סלטייה משתנה.
ומה יש באמצע השבוע?
השוס המרכזי באמצע שבוע – שניצל סביח והמיקס קבב-מרגז – הפכו לאייקון מקומי.
וביום שישי: החלת שניצל של שישי עם גרגירי חומוס מרוקאים בבישול ארוך – תענוג של ממש.
תוסיפו לזה את הסביח של פרוֹנקוֹ, שהובא לאשדוד מאחד הטובים בארץ, וקיבל מקום של כבוד ברשימת אוכל רחוב בדרום של MAKO – ותקבלו חוויה שהיא גם טעם וגם גאווה מקומית.
פשוט וטעים
השף פרוֹנקוֹ, שהגיע מאזור המרכז ובחר להקים את העסק באשדוד, מסביר שהרעיון היה לא להמציא את הגלגל, אלא לעשות אוכל רחוב פשוט, טעים ומדויק – עם חומרי גלם טריים, עבודה ידנית, ודיוק בכל פרט קטן.
הלחמים נאפים במקום לאורך כל היום, הפיתות עבודת יד, הבגטים יוצאים טריים, הסלטים חתוכים במקום – ויש הקפדה על כל פרט.
גם אם באתם להחליף צמיג, לתקן את הרכב במוסך או סתם עברתם בסביבה – זה המקום לעצור בו.
מה הלאה?
פרוֹנקוֹ רואה באשדוד מקום של הזדמנות. "יכולנו לפתוח בתל אביב", הוא מציין, "אבל דווקא באשדוד הרגשנו שיש פוטנציאל להביא תרבות, להביא חידוש ולעשות את זה אחרת."
המטרה הבאה?
להתרחב, להשתתף בפסטיבלים קולינריים – ולהמשיך לבשל את מה שהקהל באמת רוצה: אוכל פשוט, אותנטי, עם טוויסט מדויק ונשמה גדולה.
-
ואם עוד לא שמעתם על פרוֹנקוֹ – כנראה שאתם לא בטיקטוק
השף פרוֹנקוֹ הפך בשנה האחרונה ללהיט טיקטוק מקומי – עם סרטונים שזוכים לאלפי צפיות ושיתופים ברחבי הארץ.
בטיקטוק של "פרוֹנקוֹ" תמצאו אותו מציג את כל המנות, מאחורי הקלעים של המטבח, החידושים של ליין הערב – וגם לא מעט הומור אשדודי מקומי שבו תראו איך תל אביבי הופך להיות אשדודי.
שווה לעקוב – זה מגרה, זה מצחיק ושווה צפייה לחצו כאן
ימים א׳-ה׳ 10:00-22:00
שישי 11:00-15:00
כשרות מהדרין
כתובת : רחוב העבודה 50 אשדוד
טלפון : tel:0559780481